Kognitív Tudományi Tanszék

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Üdvözöljük a Kognitív Tudományi Tanszék oldalán

Tanszékünk 2004 óta működik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A munkatársak és hallgatók különös hangsúlyt fektetnek a közös kutatómunkára, mely a kognitív tudomány széles körét öleli át. Tanszékünkön két mesterszak (Pszichológia MA, illetve Számítógépes és kognitív idegtudomány MSc), valamint egy Pszichológia Doktori Iskola is működik.

Közelgő események

Lányok napja 2020. október 1.
Kogtud MSc etikai
kérelem leadási
határidő
2020. október 5. 16:00
Pszichológia MA
feladatkiírás leadási határidő
2020. október 12. 16:00
Kogtud MSc
feladatkiírás leadási határidő
2020. október 19. 16:00

Tanszékünk munkatársainak új kutatási eredménye jelent meg

Tanszékünk munkatársainak új kutatási eredménye jelent meg: Pajkossy, P., Szőllősi, A., & Racsmány, M. (2020). Pupil size changes signal hippocampus-related memory functions. Scientific Reports, 10, 16393.

Lányok Napja

2020. október 1-én kerül megrendezésre a Lányok Napja a A Nők a Tudományért Egyesület szervezésében online formában. Regisztráció és teljes programlista a rendezvény oldalán érhető el.

A TTK programjai:
14:00-15:00 Algebrai egyenletek megoldása, Lóczi Lajos matematikus előadása
15:00-15:30 Neurális hálók működése és alkalmazásai, Borbély Gábor matematikus és Kovács Zsanett kognitív tudományi szakos hallgató beszélgetése
15:30-15:40 Kísérletek ridikülből. Kísérletek lányoknak lányoktól - Bemutatkozik a Wigner Jenő Szakkollégium Kísérleti Köre
15:40-17:00 Mi a pálya? Interjúk a BME TTK-n végzett fizikus nőkkel

ÚNKP pályázati eredmények

A 2020/2021. tanévre meghirdetett ÚNKP ösztöndíj felhívásra számos kiváló pályamunka érkezett, melyek közül a Támogató, az Innovációs és Technológiai Minisztérium 190 pályaművet részesített támogatásban. A Kognitív Tudományi Tanszék hallgatói és/vagy munkatársai közül négy különböző pályázati típusban nyertek el támogatást.
Pejtsik Diána - Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj
Babiczky Ákos - Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj
Báthori Noémi - Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj
Dr. Szőllősi Ágnes - "Tudománnyal Fel" Felsőoktatási Doktorvárományosi és Posztdoktori Kutatói Ösztöndíj
Dr. Németh Kornél - Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj
A nyerteseknek gratulálunk, kutatási tevékenységükhöz sok sikert kívánunk!

Blaskovich Borbála disszertációjának nyilvános védése

Várunk minden érdeklődőt Blaskovich Borbála ’Harnessing the power of the multidimensional signal: Quantitative electroencephalographic analysis to infer state and trait signatures from polysomnography’ című disszertációjának nyilvános védésére, melynek ideje: 2020. szept. 23. (szerda) 16 óra.
A védés online módon fog zajlani. Létrehoztuk egy csoportot a MS Teams rendszerben, melyhez ezen a linken lehet csatlakozni.

2020/21 őszi félév - Órarend

Frissültek az órarendi információk.
Az idei évben az órákhoz tartozó anyagok a Microsoft Teamsben lesznek feltöltve. Az egyes csoportok az órarendben a kurzusra kattintva elérhetőek.

Tájékoztató a koronavírus helyzetről

A 2020/2021. tanév őszi félévében az Egyetem a tanulmányi foglalkozásokat – ellenkező döntésig – jelenléti formában szervezi és biztosítja.

Tanszékünk munkatársainak új kutatási eredménye jelent meg

Reichardt, R., Polner, B., & Simor, P. (2020). Novelty manipulations, memory performance, and predictive coding: The role of unexpectedness. Frontiers in Human Neuroscience, 14:152.